Besluit

Lieve lezer,

Ik stop met bloggen. Dit besluit zat er al een tijdje aan te komen. Na bijna 250 blogs meen ik het kunstje wel te kunnen. Om niet te verzanden in variaties op wat al bekend is, leek het me beter er een punt achter te zetten.

Met net zo veel stress als plezier heb ik vier en een half jaar ongeveer elke week een verhaaltje gepubliceerd, voornamelijk over mijn eigen wel en wee. Dat blijft uiteraard, dat wel en wee, maar voortaan zonder hier een weerslag te krijgen.

Het overgrote deel van de bijdragen is nog te vinden in Er zijn zoete appels zat en in het recent verschenen Puzzelstukjes. Samen met Verwarde man vormen deze boeken een mooi drieluik, niet vooraf zo bedoeld, maar toch.

Ik weet nog niet precies wat ik met de vrijgekomen tijd en energie ga doen. Om te beginnen maar genieten van de vrijheid en echt loskomen van de blogroutine. Het zal daarna wel weer iets met schrijven worden, vermoed ik, al weet ik nog niet wat en hoe.

Dankjewel voor het lezen, de aandacht en het meeleven. Het was me een genoegen op deze manier een beetje deel van je leven uit te maken. We ontmoeten elkaar wel weer. Tabee. Het beste.

Mark

17 gedachten over “Besluit

 1. Beste Mark, Ik heb genoten van je stukjes. Voor de toekomst wens ik je het allerbeste toe.
  Hartelijke groeten,
  Ellen Philipsen

  Like

 2. Bedankt voor alle mooie verhalen . Het was een genoegen om iedere weekeen verhaal te lezen , ik wens je een goede tijd toe en vooral wel blijven schrijven . Lieve groet uit Brielle Cock en Chris Velthuizen

  Like

 3. Ik heb de afgelopen 2 jaar genoten van jouw blogs, via via werd ik getipt.
  Jou routine zal ik missen omdat hiermee ook mijn routine van lezen onderbroken zal worden.
  En mocht je het toch gaan missen. Wij lezers zullen er altijd voor je zijn.

  Lieve groet, Yvonne

  Like

 4. Mark! Wat moeten wij nu doen op zaterdagochtend?!

  Dankjewel vooral alle mooie, boeiende en ontroerende kijkjes in jouw leven en geest.
  Ik heb ervan genoten en geleerd!

  Wellicht ontmoeten we elkaar eens. Tot het zover is wens ik je alle goeds, liefde en inspiratie in je leven (en ook aan Melanie en de kinders).

  Hartelijke groet,
  Jan Hendrik

  Like

 5. Jammer Mark, maar begrijpelijk. Ik heb genoten van je fraaie stijl en het feit dat je je wel en wee op zo’n mooie manier wilde delen. Bedankt daarvoor en blijf vooral schrijven!

  Like

 6. Hoi Mark, met plezier over je alledaagse perikelen gelezen, sommige herkenbaar andere niet. Succes met de volgende bladzijde van een nieuw hoofdstuk. Rust roest en als je doet wat je deed krijg je wat je hebt, om er zo maar wat grootmoeders wijsheden tegen aan te gooien.
  Groetjes aan Melanie!
  Sylvia.

  Like

 7. Jammer maar ook goed te begrijpen dat je stopt met je blog. Het zal best een hele druk zijn om wekelijks een verhaal te publiseren. Ik heb ze met veel plezier gelezen en zal ze missen. Dank voor de vele juweeltjes.

  Like

 8. Hoi Mark,
  Jammer dat je stopt met bloggen. Maar ik begrijp het wel. Je hebt het lang volgehouden. Joop en ik wensen je het beste met verdere activiteiten.
  Bedankt,
  Joop en Ingrid Brune

  Like

 9. Hallo Mark, Ik heb altijd met veel interesse jouw blogs gelezen. Ik ga nu verder met lezen in jouw pas verschenen boek “Puzzelstukjes”.
  Succes met alles wat je verder gaat ondernemen. Het ga je goed!!
  Groetjes,
  Loes

  Like

 10. Vanmorgen geen blog van Mark, toch wel een hiaat in de zaterdagmorgen routine. Spaar de komende tijd maar mooie momenten op om ze (als je je gaat vervelen of als het gaat kriebelen) weer op papier te zetten.
  Koos

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s