Huisje

We drinken hier hetzelfde speciale bier als thuis. Onze krant wordt bezorgd bij de receptie. Van een overtollige slaapkamer hebben we een meditatieruimte gemaakt, met onze eigen meditatiekussens. Er is redelijk goede wifi. Er is wel tv, maar geen Netflix. Als de nood hoog is, kunnen we een serie of film kijken op de meegebrachte laptop. Ik heb erover gedacht de Nespresso machine achterin de auto te zetten, plek zat, maar meende dat oploskoffie voor een weekje zou volstaan. Dat is dan een klein verschil.

Het grote verschil, los van de locatie, is dat we hier een vaatwasser hebben. Het is iets om tevreden over te zijn, misschien zelfs trots, ik weet niet precies waarom, dat we thuis juist geen vaatwasser hebben. We hebben er echt geen nodig. Er is niks mis mee om met de hand af te wassen, meestal een kleine moeite. Je zou het ook als oefening in aandacht kunnen beschouwen. Gewoon doen. Ik geef toe dat de kinderen het zo niet zien. Dat is vooralsnog geen echt probleem.

Het enige wat we ontberen is een manier om het filter van onze afzuigkap schoon te krijgen. Daar gaat in de loop van de tijd vuil en vet in zitten, waar spons en borstel niet bij kunnen. Een vaatwasser krijgt het er wel uit. De stralen van de machine komen tussen de ruimtes die anders onbereikbaar blijven. Het filter kan daarna weer fris zijn nuttige werk doen. Dat is reden genoeg om eens per jaar een huisje te huren.