Afspeellijsten

Ongeveer twee jaar voor mijn geboorte brachten ze hun laatste album uit, vanzelfsprekend toen op vinyl. Ik heb een lange periode gehad dat ik naar hun muziek luisterde. Dat zal intussen wel twintig jaar terug zijn. Mede onder invloed van vriend Rutger nam ik Rubber Soul tot en met Let It Be tot me. Het vroegere werk lieten we links liggen, met de kennis van nu deels ten onrechte.

Beperkte financiële middelen noodzaakten me toen tot het lenen van cd’s uit de bieb. Ik nam ze ijverig over op cassettebandjes. De cd-speler had een programmeerfunctie, zodat ik de door Ringo gezongen nummers, behalve With A Little Help From My Friends, weg kon laten.

Ik heb die bandjes vaak gedraaid. Tot ik het wel had gehoord. Ze verdwenen uiteindelijk in het kielzog van het afgedankte cassettedeck bij het vuilnis.

Mijn hernieuwde interesse voor The Beatles begon vorig jaar zomer. Ik stilde eerst mijn trek met het kijken naar YouTube-filmpjes en liet me leiden door het algoritme. Mijn trek werd honger en ik besloot tot de aanschaf van cd’s. Eerst een paar, toen wat meer. Ik heb intussen het gros van hun studioalbums in huis gehaald. Geld zat, kennelijk.

Cd’s zijn eigenlijk achterhaald, dat geef ik toe. Aan het maken van afspeellijsten op Spotify kom ik om verschillende redenen echter niet toe. Daarmee zou wel een probleempje zijn te ondervangen. Onze cd-speler heeft namelijk geen programmeerfunctie. Ik kan er maar moeilijk mee overweg dat de door Ringo gezongen nummers ook worden afgespeeld.